آموزشگاه ایران گواهی
irangovahi.fileon.ir

علت روشن نشدن ال 90

نویسنده : نازنین رحمانی | زمان انتشار : 08 فروردین 1401 ساعت 00:54

استارت ‌خوردن و روشن ‌نشدن خودرو، یک دردسر واقعی

این موضوع دلایل متعددی دارد که در این مقاله از مجله همراه مکانیک، به‌ تمامی آن‌ها اشاره خواهیم کرد. حتما برای شما هم پیش آمده است که خودرو پس از استارت‌زدن روشن نشود. در چنین مواقعی، حتی اگر کار خاصی هم نداشته باشید، باز هم روشن‌نشدن ماشین یک گرفتاری بزرگ محسوب می‌شود؛ به ویژه با هزینه‌های بالای تعمیرات خودرو در این روزها!

با نصب اپلیکیشن همراه مکانیک دیگه همیشه از قیمت خودروت آگاهی و کسی نمیتونه ازت کلاهبرداری کنه.

این مشکل، می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد که یافتن آن‌ها نیاز به تجربه و دانش فنی فراوانی دارد. اگر شما هم از دانش فنی کافی برخوردار نیستید، هیچ جای نگرانی نیست؛ زیرا در ادامه این مقاله به تمام دلایلی که باعث استارت خوردن و روشن ‌نشدن ماشین می‌شود، خواهیم پرداخت.

اگر نیاز به پول نقد دارید و می‌خواهید فورا ماشین خود را بفروشید اینجا کلیک کنید

روشن ‌نشدن خودرو به چند علت است؟

این مشکل به دو صورت پیش می‌آید: ممکن است هنگامی‌که سوئیچ را می‌چرخانید یا دکمه‌ استارت را می‌زنید، هیچ واکنشی از سوی استارت دیده نشود و نهایتاً یک‌ صدای تق‌مانند به گوش برسد. دلیل این اتفاق، می‌تواند مسائلی مانند مشکلات مربوط به باتری، برق‌رسانی ضعیف خودرو مخصوصا پمپ‌بنزین، مشکلات امنیتی کیت سوییچ  و… باشد.

حالت دیگری وجود دارد که پس از چرخاندن سوئیچ یا فشردن دکمه‌ استارت، ماشین استارت می‌خورد، اما موتور روشن نمی‌شود. در ادامه، پیش از آنکه بخواهیم علت روشن‌نشدن ماشین را شرح دهیم، بهتر است با نحوه‌ عملکرد استارت خودرو آشنا شویم.

  کلیک کن تا بدون اتلاف وقت و پاسخ‌گویی به حتی یک تماس ماشینت رو بصورت سفارشی بفروشی

استارت خودرو چگونه کار می‌کند؟

درگذشته، عملیات روشن‌شدن خودرو توسط هندل انجام می‌شد و با چرخاندن هندل، موتور خودرو هم شروع به کار می‌کرد؛ اما امروزه برای روشن کردن و آغاز به حرکت با هر خودرویی که داشته باشید، باید استارت بزنید. حال ممکن است این عملیات با چرخاندن سوییچ انجام شود یا در ماشین‌های جدیدتر با فشردن دکمه‌ای موسوم به دکمه‌ استارت.

مراحل استارت‌زدن خودرو

  1. ترکیب و مخلوط ‌کردن سوخت و هوا
  2. متراکم‌شدن سوخت و هوا توسط نیروی مکانیکی
  3. جرقه برای اشتعال سوخت و هوا
  4. به‌حرکت‌انداختن پیستون‌ها درون سیلندر به ‌اندازه‌ حداقل 100 دور در دقیقه

استارت خودرو ماشین چیست؟

استارت خوردن  خودرو یک موتور واکنش الکتریکی است که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می‌کند و در واقع، وظیفه روشن ‌شدن موتور را بر عهده دارد. هنگامی‌که استارت می‌زنید، انرژی الکتریکی توسط باتری به موتور استارت منتقل می‌شود و چرخ‌دنده‌های استارت را به حرکت درمی‌آورد. در نهایت، حرکت دورانی چرخ‌دنده‌های استارت به موتور خودرو منتقل می‌شود تا موتور نیز آغاز به کار کند.

با یه کلیک میتونی هر نوع ماشینی رو چه صفر کیلومتر چه صد هزار کیلومتر از بزرگترین نمایشگاه خودرو آنلاین در کشور به صورت کارشناسی شده و با شرایط ویژه بخری!!!

استارت خودرو از اجزای متفاوتی تشکیل‌ شده است که می‌توان به پوسته استارت، بالشتک‌ها، آرمیچر، زغال استارت، دنده استارت و… اشاره کرد. توجه داشته باشید که عملکرد نادرست هر کدام از اجزای استارت می‌تواند دلیلی بر استارت‌خوردن و روشن‌نشدن ماشین باشد.

علت استارت خوردن و روشن نشدن ماشین

همان‌طور که در ابتدا گفتیم در این مقاله می‌خواهیم استارت خوردن و روشن نشدن ماشین را بررسی کنیم که در آن خودرو استارت می‌خورد، اما پیستون‌های موتور از حرکت خودداری می‌کنند. این مسئله می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

8 دلیل مهم برای روشن نشدن ماشین

  • ساده‌ترین دلیل ممکن برای روشن نشدن ماشین، می‌تواند نبود سوخت کافی در باک خودرو باشد. اگر باک خودروی شما خالی از بنزین باشد سوختی برای ترکیب، تراکم و در نهایت اشتعال وجود ندارد؛ پس خودرو هم روشن نخواهد شد!

تنها با یک کلیک میتونی تا 30 دقیقه بعد خودروت رو با طرح فروش فوری همراه مکانیک به پول نقد تبدیل کنی

  • پیش‌ از این در مقاله‌ای تحت عنوان‌ خودروها با چراغ روشن بنزین چقدر پیمایش خواهند داشت؟ به پمپ‌بنزین و وظیفه‌ مهم آن اشاره کرده‌ایم؛ هم‌چنین گفتیم که اگر این پمپ به هر دلیلی درست ‌کار نکند، بنزین هم به موتور نمی‌رسد و خودرو روشن نمی‌شود.
  • یکی دیگر از دلایل استارت خوردن و روشن نشدن ماشین، می‌تواند خرابی در دنده‌ها، قطعات متحرک و…  باشد که می‌تواند برای شما دردساز شود. اگر مجموعه‌ استارتر خودروی شما درست‌ کار نکند، خودرو روشن نخواهد شد؛ درصورتی‌که مشکل از این سیستم استارت باشد، در اولین فرصت اقدام به تعمیر یا تعویض آن کنید.
  • سومین مرحله از استارت خوردن، مربوط به اشتعال است که مستقیما به کویل و شمع‌ها مربوط می‌شود. شمع و کویل خراب، زمان‌بندی و ولتاژ احتراق را خراب می‌کنند و نتیجه‌ آن، روشن‌نشدن خودرو است. اگر خودرو بد استارت می‌خورد، شمع‌های آن را به مراکز خدمات معتبر نشان دهید تا از مشکلات احتمالی پیش رو جلوگیری کنید. البته این خرابی ممکن است به خاطر نرسیدن برق به شمع‌ها نیز باشد که در این صورت، باید سیستم برق‌رسانی خودرو را بررسی و تعمیر کنید.
  • اگر فیلتر بنزین خودرو مسدود باشد یا به هر دلیل دیگری مجاری سوخت‌رسانی به موتور دچار رسوبات و گرفتگی شده باشد، نباید انتظار داشته باشید که خودرو با تک استارتی به‌سرعت روشن شود و موتور غرشی دل‌نشین داشته باشد.

  • در طی سال‌های گذشته، کاربراتور جای خود را به انژکتور داده است. نام دیگر انژکتور، سیستم پاشش سوخت است که وظایفی در حیطه‌ سوخت‌رسانی دارد؛ بنابراین، وجود مشکل در انژکتور هم می‌تواند از دلایل استارت‌ خوردن و روشن‌نشدن ماشین تلقی شود.
  • فراموش نکنید که مشکل روشن‌نشدن خودرو پس از استارت، در فصول سرد سال بیشتر اتفاق می‌افتد که یکی از دلایل آن‌، می‌تواند استفاده از روغن‌موتورهای بی‌کیفیت و غیراصل باشد. این روغن‌موتورها نمی‌توانند روان‌سازی لازم برای حرکت قطعات متحرک داخل موتور را فراهم کنند.
  • یکی دیگر از مهم‌ترین دلایل روشن نشدن ماشین، مشکل در سیستم سوخت رسانی آن است.

کلیک کن و عضو کانال تلگرام همراه مکانیک شو تا فیلم‌های جذاب خودرو مورد نظرت رو ببینی

سوالات متداول در رابطه با استارت خوردن و روشن نشدن ماشین

در ادامه سوالات متداولی که توسط شما مطرح شده است را پاسخ خواهیم داد: