موضوعات وبسایت : آموزش آیین نامه رانندگی
سوالات امتحان آیین نامه رانندگی

دعا برای قبولی در امتحان رانندگی شهری

دعا برای قبولی در امتحان رانندگی شهری

نویسنده : نازنین رحمانی | زمان انتشار : 27 اردیبهشت 1400 ساعت 03:36

چگونه در آزمون شهری رانندگی قبول شویم ؟! این یک سوال بسیار مهم است برای همه متقاضیان گواهینامه که به زودی آزمون شهری رانندگی دارند . ما در اینجا نکات مهم در امتحان شهری رانندگی که می تواند جهت قبولی شما در امتحان تو شهری با افسر راهنمایی و رانندگی بسیار مفید باشد را باهم مرور می کنیم . تعدادی از کاربران دعا برای قبولی در امتحان رانندگی را تقاضیا کرده بودند که سعی می کنیم در پایان این بخش نیز دعا برای قبولی در امتحان رانندگی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم تا انشالله با کمک خداوند در امتحان شهری رانندگی قبول شوید .
اول این را بگویم که این آموزش تکنیک های قبولی در امتحان تو شهری با افسر شامل دو قسمت است شما در جال خواندن قسمت اول این آموزش عملی رانندگی هستید . حتما توصیه می شود قسمت دوم این آموزش عملی رانندگی نیز پس از خواندن این قسمت از طریق لینک  قبولی در امتحان عملی ( شهری ) رانندگی - قسمت دوم مطالعه نمایید .

سوالات امتحان آیین نامه رانندگی

تکنیک های آموزش عملی رانندگی :

باز کردن درب : بعد از کلید انداختن و بازکردن قفل درب با دست چپ درب خودرو را باز می کنیم.

با توجه به درخواست های شما عزیزان تیم دکتر رانندگی بسته ای کامل از انواع نمونه سوالات آیین نامه و فنی تهیه کرده است که شامل انواع نمونه سوالات آیین نامه ، فنی ، حق تقدم ها ، تابلوها و علائم و تمامی بخش های کتاب میباشد این سوالات را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید:

دانلود نمونه سوالات آیین نامه و فنی

سوار شدن : سوار شدن با پای راست انجام می شود ( نه با سر) اول قسمت سمت راست بدن، بر روی صندلی می نشینیم.

پیاده شدن : دسته ی درب را با دست چپ می گیریم و با دست راست دستگیره را گرفته و قبل از باز کردن درب پشت سر را نگاه می کنیم بعد از اینکه مطمئن شدیم خطری نیست درب را باز می کنیم، پای چپ را بیرون می گذاریم و بعد سر و بدن را بیرون می آوریم.

تنظیم اولیه قبل از حرکت : اول صندلی را جهت تنظیم میدان دید طبیعی و کنترل پدال ها و تسلط به فرمان تنظیم می کنیم.به این صورت که موقع استفاده از پدال ها پاشنه پا با کف ماشین برخورد داشته و برای پدال گرفتن از سینه پا استفاده کنیم. برای امتحان کردن می توان از کلاج کمک گرفت. پشتی صندلی را نیز با توجه به راحت قرار گرفتن کمر تنظیم می کنیم به طوری که موقع رانندگی دید کامل داشته باشیم (نه اینکه خوابیده باشد و یا فرمان در بغل راننده باشد) و بعد از آن آینه ها را طوری باید تنظیم کنیم که با آینه سمت راست قسمتی از بدنه ماشین و فضای سمت راست ماشین و با آینه سمت چپ قسمتی از بدنه سمت چپ و فضای سمت چپ ماشین را ببینیم و همچنین با آینه بالای سر تا شعاع ۷۰ متری پشت سر را ببینیم و در آخر کمربند ایمنی را می بندیم، دنده را در حالت خ ص قرار داده و باید مطمئن شویم که دنده خلاص شده باشد.

سوییچ را در حالت باز یا همان روشن قرار داده صبر می کنیم تا حدودا 51 ثانیه بگذرد بعد از اینکه قسمت ECU ماشین، برق بارگیری کرد استارت می زنیم.


قلق گیری کلاج :

یک راننده باهوش در حرکت اول باید سعی کند که نقطه یک حرکت کلاج را پیدا کند و یکدفعه و ناگهانی کلاج را بالا نیاورد. پیدا کردن مقدار فاصله بین نقطه صفر کلاج تا نقطه یک حرکت را قلق گیری کلاج می گویند. هر ماشینی را که برای اولین بار می خواهیم حرکت دهیم باید کلاج آن را قلق گیری کنیم.


چگونه کلاج بگیریم ؟

کلاج را تا انتها گرفته دنده را به نیاز حرکت یا در حالت ۵ یا در حالت عقب قرار داده و به همان حالت کنترل کلاج، کلاج را آرام آرام و به صورت میلیمتری بالا می آوریم تا متوجه شویم که نقطه یک حرکت آن کجاست. هر اتومبیلی را که برای اولین بار حرکت می دهیم بهتر است گاز ، کلاج ، ترمز، دنده و فرمان آن را قلق گیری کرده و مورد ارزیابی قرار دهیم چون ممکن است از گاز، کلاج، ترمز، دنده و فرمان ماشین شما سفت تر و یا نرم تر باشد.

ضمنا نه تنها این تفاوت همیشه وجود دارد بلکه یک مسئله عادی به شمار می رود و ما به عنوان راننده باید متوجه آن باشیم. نقطه صفر در همه ماشین ها یکسان است یعنی انتهای کلاج همه ماشین ها نقطه صفر محسوب می شود اما مقدار فاصله بین نقطه صفر و نقطه یک حرکت در همه ماشین ها یکسان نیست.

ماشینی که لنت صفحه کلاج یا دیسک و صفحه کلاج آن تازه تعویض شده باشد کلاج آن نرم تر بوده و شتاب حرکت اولیه آن بیشتر و نیز فاصله بین نقطه صفر و یک حرکت آن بسیار کم است و اصطلاحا می گوییم نقطه یک حرکت کلاج آن پایین بوده و کلاج آن تیز است. در ماشینی که چند ماهی از تعویض و استفاده از صفحه کلاج آن می گذرد فاصله بین نقطه صفر و یک حرکت بیشتر است و بایستی تقریبا تا وسط کلاج را بالا بیاوریم تا به نقطه یک برسیم اصطلاحا می گوییم نقطه یک حرکت کلاج این ماشین وسط می باشد و ماشینی که در آن مدت طولانی از لنت صفحه کلاج استفاده شده باشد کلاج آن سفت تر شده و فاصله بین نقطه صفر و یک حرکت آن بیشتر می شود و ما مجبور می شویم از وسط آن را با تر بیاوریم تا به نقطه یک برسیم که اصطلاحا می گوییم نقطه یک حرکت کلاج این ماشین می باشد.

هرچه نقطه حرکت کلاج بالاتر باشد کلاج سفت تر بوده و زمان تعویض لنت صفحه کلاج آن نزدیک تر می شود.


نیم کلاج چگونه است ؟

بهترین حالت تنظیم کلاج ، با سینه ی پا کلاج را فشار می دهیم و پاشنه ی پا به کف ماشین بخورد به طوری که پای ما به شکل یک اهرم عمل کند و کلاج را از قسمت مچ پا آزاد می کنیم تا جایی که ماشین به حرکت در آید همان جا که به حرکت در آید کلاج را نگه می داریم تا حرکت ماشین سر دور بیافتد و بعد از آن می توانیم پای خودمان را برداریم که به این حالت نیم کلاج گفته می شود.

باید توجه داشته باشیم که یکی از بزرگترین اشتباهات در رانندگی ، کلاج گرفتن قبل از ترمز کردن در دنده های بالاتر از ۱ هست . این کار باعث شتاب گرفتن ماشین می شود و باعث می شود ماشین دیرتر توقف کند.

بعضی جاها آنقدر شیب زیاد است که ترمز دستی جواب نمی دهد و شما هر کاری می کنید که با نیم کلاج اتومبیل را بالا ببرید نمی توانید، در این حالت کافیست که همزمان با اینکه پای شما روی ترمز هست کلاج را بالا آورده تا جایی که دور موتور یکی دو میلیمتر پایین برود ولی ماشین نلرزد، حالا تا جایی که می توانید گاز بدهید و بعد کلاج را بالاتر بیاورید.


حرکت اولیه و رعایت حق تقدم :

ابتدا کلید را در سويیچ ماشین گذاشته و باز می کنیم تا برق پشت صفحه کیلومتر ماشین وارد شود و بعد از کنترل آمپر حرارت، آمپر بنزین، چراغ ترمز دستی و چراغ روغن و چراغ چک موتور استارت می زنیم و با گرفتن کلاج تا آخر، ماشین را در حالت دنده ۱ گذاشته و همراه با گاز کم، کمی کلاج رها می کنیم تا جایی که ماشین آرام به حرکت درمی آید همان جا کلاج را نگه می داریم تا جایی که حرکت ماشین ما سر دور افتاد کلاج را کامل آزاد می کنیم. قبل از حرکت باید راهنمای سمت چپ که نشان دهنده ی خروج از پارک است را بزنیم و بعد فرمان را به سمت چپ دور می دهیم تا ماشین از پارک خارج شود .

برای آموزش تصویری به صورت ویدیو شروع حرکت با خودرو می توانید بر روی لینک زیر کلیک نمایید .


آموزش ویدیویی شروع حرکت با خودرو

رعایت حق تقدم :

بعد ازآنکه کمی از ماشین به سمت چپ ، از پارک خارج شد ایست می کنیم، پشت سر را نگاه می کنیم تا وسیله ی نقلیه ای در مسیر مورد نظر در حال حرکت نباشد. برای اینکه حق تقدم با وسیله ی نقلیه ای می باشد که مستقیم در حال حرکت است. بعد از حصول اطمینان رو به جلو حرکت می کنیم.


گردش به راست و چپ :

گردش به راست : برای گردش به راست از فاصله ۱۰۰ متری راهنمای راست را می زنیم. تا جایی حرکت کرده که آینه و ستون سمت راست به موازات جدول سمت راست خیابان شود، فرمان را در حال حرکت آرام به سمت راست دور می دهیم و در مسیر سمت راست خیابان حرکت می کنیم.

گردش به چپ : از فاصله ۱۰۰ متری راهنمای سمت چپ را می زنیم و بعد از رسیدن به تقاطع ایست می کنیم . و بعد از رعایت حق تقدم عبور وسایل نقلیه دیگر در حال حرکت رو به جلو، از وسط تقاطع که عبور کردیم فرمان را به سمت چپ دور می دهیم و در مسیر سمت راستِ خیابانِ سمت چپ به حرکت خود ادامه می دهیم .


قانون ایست :

قانون ایست به ما می گوید هرگاه می خواهیم ایست کنیم پس از اینکه ماشین کاملا توقف کرد بایستی اول ترمز دستی را بالا کشید و دنده را خلاص کنیم بعد پا را از روی کلاج برداریم.

در صورتی که توقف ما کمتر از 3 ثانیه طول بکشد چون می خواهیم مجددا حرکت کنیم نیازی به خلاص کردن دنده نیست ( فقط باید از دنده یک بودن آن مطمئن شویم)

ولی درصورتیکه توقف ما بیش از 3 ثانیه طول بکشد اول دنده را خلاص می کنیم سپس پا را از روی کلاج برمی داریم.

اگر دنده را خلاص نکرده پا را از روی کلاج برداریم ارتباط بین چرخ و موتور مجددا وصل می شود و باعث می شود ماشین رو به جلو پرت شده و خاموش شود.

پس بنابراین قانون ایست مساوی است با:


1- گرفتن کلاج


2- ترمز آهسته


3- ایست کامل

سپس دنده خلاص و بعد کلاج را رها می کنیم و تا زمانی که قصد حرکت نداریم پا را از روی ترمز رها نمی کنیم. اگر توقف ما بیش از ۲۰ ثانیه طول بکشد بایستی ترمز پایی را به ترمز دستی انتقال دهیم بدین ترتیب که ترمزدستی را کشیده و پا را از پدال ترمز برمی داریم.

هرچند شاید برخی از این نکات بسیار ساده باشد اما قطعا در زمان آزمون شهری رانندگی دانستن آن و اجرای صحیح آنها به شدت مهم است .

ما توصیه می کنیم چند آموزش ویدیویی زیر را حتما ببینید چرا که به شدت می تواند در قبولی شما در امتحان رانندگی عملی تاثیر گذار باشد .


آموزش ویدیویی پارک دوبل قسمت اول
فیلم آموزش پارک دوبل قسمت دوم

دعا برای قبولی در امتحان رانندگی

دعا برای قبولی در امتحان رانندگی که تقاضای بسیاری از متقاضیان گواهینامه رانندگی بود را در اینجا آورده ایم .

طبیعی است که باید دعا همراه با تلاش ما باشد برای قبولی در هر آزمونی مانند آزمون شهری رانندگی و بدون هیچ تلاش و تمرینی و صرفا با خواندن دعا برای قبولی در امتحان رانندگی نباید انتظار داشت که در آزمون شهری رانندگی قبول شویم .

دعایی برای دفع فراموشی که از امام صادق (ع) نقل شده :

«صَلَّی اللّهُ عَلی مُحَمَّد وَ الِهِ الّلهُمَّ اِنّی اَسْئَلُکَ یا مُذَکِّرَ الْخَیْرِ وَ فاعِلَهُ وَ الامِرَ بِهِ ذَکِّرْنی ما اَنْسانیه»

به امید قبولی شما در آزمون شهری رانندگی با افسر راهنمایی و رانندگی .

از طریق لینک زیر ادامه ای آموزش عملی رانندگی را بخوانید :


قبولی در امتحان عملی ( شهری ) رانندگی - قسمت دوم




ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر