موضوعات وبسایت : آموزش آیین نامه رانندگی
سوالات امتحان آیین نامه رانندگی

گواهینامه پایه سه

گواهینامه پایه سه

نویسنده : محمد پارسایی | زمان انتشار : 04 دی 1400 ساعت 18:49

گواهینامه پایه سوم برای متقاضیان دریافت گواهینامه در مرتبه‌ی اول با اعتبار یکساله صادر می‌شود. در مدت سال اول، دارنده گواهینامه موظف است برخی محدودیت‌ها و شرایط ویژه را رعایت کند. در صورت رعایت قوانین و مقررات آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی و عدم ارتکاب تخلف، گواهینامه یک ساله‌ی وی تبدیل به گواهینامه با اعتبار ده ساله‌ی پایه ۲ خواهد شد.%DA%AF%D9%88%D8%A7%D9%87%DB%8C%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D9%87-%D8%B3%D9%88%D9%85.jpg
پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا به منظور رفاه متقاضیان دریافت گواهینامه و تشویق آنها به رعایت قوانین و مقررات عبور و مرور و کاهش تخلفات و تصادفات احتمالی، گواهینامه رانندگی پایه سه را در اولین مرحله با دو اعتبار یک ساله و مشروط صادر می‌کند. در صورت به پایان رسیدن تاریخ گواهینامه از زمان صدور اولیه و چنانچه در این مدت مقررات را به طور کامل رعایت کرده باشید، اعتبار گواهینامه بدون مراجعه به راهنمایی و رانندگی ۱۰ سال دیگر تمدید خواهد شد. در حقیقت گواهینامه ۱۰ سال دیگر از تاریخ اعتبار قبلی معتبر است. درصورت ارتکاب تخلفات حادثه ساز، گواهینامه فرد توسط ماموران راهنمایی و رانندگی اخذ و تبدیل به گواهینامه موقت یکساله به واحدهای صدور گواهینامه مامورین راهور ناجا ارسال خواهد شد.%DA%AF%D9%88%D8%A7%D9%87%DB%8C%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D9%87-3-300x197.jpg

سوالات امتحان آیین نامه رانندگی

گواهینامه رانندگی شامل ۳ گروه خودروهای سبک، نیمه سنگین و سنگین است. برای خودروهای سبک گواهینامه رانندگی پایه ۳ صادر می‌شود. بدین منظور متقاضی دریافت گواهینامه باید ۱۸ سال تمام داشته باشد و می‌تواند خودرو با ظرفیت حداکثر ۵٫۳ تن و ۹ نفر را جابجا کند. به منظور اخذ گواهینامه برای خودروهای نیمه سنگین، گواهینامه پایه دو و ۲۳ سال تمام نیاز است. در گواهینامه پایه ۲ مجاز به رانندگی خودروهایی با حداکثر ۶ تن بار و جابجایی ۲۶ نفر هستید. به منظور دریافت گواهینامه پایه ۲، از تاریخ صدور گواهینامه پایه ۳ باید ۲ سال گذشته باشد. به منظور دریافت گواهینامه پایه ۱ حداقل ۲۵ سال تمام نیاز است و باید ۲ سال از تاریخ صدور گواهینامه پایه ۲ گذشته باشد.

محدودیت‌های موجود برای دارندگان گواهینامه پایه سوم به شرح زیر است:

در یک سال اول، مجوز تردد در خیابان ها و معابر برونشهری ندارید و در صورت تردد، تخلف محسوب می شود. همچنین رانندگی تنها در ساعات غیر شب برای این افراد مجاز است.
گواهینامه برای افرادی که تا ۶۵ سال سن دارند با اعتبار ۱۰ ساله، افرادی که بین ۶۵ تا ۷۰سال دارند با اعتبار ۵ ساله و افرادی که بیش از ۷۰ سال دارند با اعتبار ۲ ساله صادر می‌شود. در مورد آخر دقت داشته باشید در سال اول دریافت گواهینامه و رانندگی، یک فرد دارای گواهینامه باید در کنار آنان حضور داشته باشد.
به طور کلی هدف از اعمال قوانین و مقررات به این شکل، برای کاهش تصادفات و میزان تلفات جاده‌ای است که بسیاری از تصادفات و حوادث بر اثر بی‌تجربگی رانندگان اتفاق می‌افتد و سالیانه منجر به فوت و مجروح شدن تعداد زیادی از هموطنان در جاده‌های سراسر کشور می‌شود.

تخلفات مهمی که بر اعتبار گواهینامه پایه ۳ تاثیر می‌گذارند:

۱- تجاوز از سرعت مجاز%D8%AA%D8%AE%D9%84%D9%81%D8%A7%D8%AA-%DA%AF%D9%88%D8%A7%D9%87%DB%8C%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D9%87-3-300x232.jpg
۲- سبقت غیرمجاز
۳- چنانچه تصادفی منجر به فوت شود و مقصر شناخته شوید.
۴- چنانچه تصادفی منجر به جراحت شود و مقصر شناخته شوید.
رانندگانی که در سال جاری برای نخستین بار موفق به دریافت گواهینامه پایه سوم شده‌اند، در جاده‌ها و معابر برون شهری مجوز تردد ندارند. این محدودیت شامل تمام جاده‌ها، معابر و اتوبان‌هایی است که شهری را به شهر دیگر متصل می‌کنند. مانند تهران به کرج، کرج به قزوین و تهران به دماوند. بدین معنی که در رانندگی به مدت یکسال، اجازه‌ی خروج از شهر را ندارید. البته توجه شود که رانندگی در اتوبان‌های داخل شهری مانند اتوبان همت بلامانع است اما در ساعات غیر شب(قبل از ساعت ۲۴ تا ۵ بامداد).
چنانچه رانندگان در ارتکاب تخلفات حادثه ساز یا تصادفات مقصر شناخته شوند، گواهینامه‌ی آنها باطل می‌شود و برای دریافت دوباره آن، باید مجدداً در آزمون‌ های آیین نامه رانندگی شرکت کنند.

مدت اعتبار گواهینامه رانندگی ۱۰ سال است. پس از پایان اعتبار در صورت احراز سلامت جسمانی و روانی، اعتبار گواهینامه ۱۰ سال تمدید می‌شود. این شرایط برای افراد بالای ۷۰ سال متفاوت است. این افراد هر ۵ سال یکبار در صورتی که خواهان تمدید و ادامه رانندگی باشند، با مراجعه به راهنمایی و رانندگی و سپس احراز سلامت جسمانی و روانی، گواهینامه‌ی خود را به مدت ۵ سال دیگر تمدید می‌کنند.
دارندگان گواهینامه رانندگی موتور سیکلت نیز در مرحله‌ی اول ملزم به رعایت شرایط و محدودیت‌های ویژه‌ای هستند. در صورت رعایت این شرایط، گواهینامه آنها به مدت ۱۰ سال تمدید می‌شود.
دارندگان گواهینامه چنانچه قصد دریافت گواهینامه‌های دیگر راهنمایی و رانندگی دارند، موظفند به طور مجزا در آزمون‌های مربوط به آنها شرکت کنند.
رانندگان و دارندگان انواع گواهینامه دقت داشته باشند در صورت مفقود شدن گواهینامه، می‌توانند درخواست گواهینامه‌ی المثنی صادر کنند. این درخواست پس از احراز و سپری شدن حداکثر دو ماه از زمان اعلام، صادر و به متقاضی تحویل می‌گردد.
صدور گواهینامه برای افرادی که گواهینامه آنان توسط مامورین راهنمایی و رانندگی توقیف شده، امکانپذیر نیست و در صورت صادر شدن، از درجه اعتبار ساقط می‌شود.
دارنده گواهینامه چنانچه یکی از شرایط پزشکی موضوع ماده ۶ آیین نامه را احراز نکند، موظف است ظرف یک ماه به راهنمایی و رانندگی مراجعه کند. پس از مراجعه، راهنمایی و رانندگی به منظور انجام معاینات و آزمایش‌های پزشکی مورد نیاز، به مراکز مجاز معرفی می‌کند تا پس از محرز شدن موضوع و شرایط گزارش شده، صلاحیت رانندگی از وی گرفته شود.
چنانچه نقص عضوی از سوی مامورین راهنمایی و رانندگی گزارش شود که در گواهینامه قید نشده باشد، گواهینامه شخص تا زمان بررسی‌های مجدد پزشکی و اعلام صدور مجدد گواهینامه باطل می‌گردد و تا اطلاع بعدی حق رانندگی نخواهد داشت.
توجه داشته باشید گذراندن دوره‌های آموزش تئوری و عملی برای دریافت گواهینامه در تمام پایه‌ها الزامی است.

دو نکته مهم:
۱- چنانچه متقاضی تعویض و دریافت المثنی هستید، با مراجعه به یکی از دفاتر پلیس۱۰+ در سراسر کشور و انجام مراحل تعیین شده یک ماه پیش از اتمام اعتبار گواهینامه، درخواست خود را ثبت کنید.
۲- چنانچه متقاضی دریافت گواهینامه برای بار نخست هستید، با مراجعه به یکی از آموزشگاه‌های مجاز در سراسر کشور و شرکت در کلاس‌های آموزشی، مجاز به دریافت گواهینامه خواهید شد.

هزینه دریافت گواهینامه رانندگی پایه سوم:%D9%87%D8%B2%DB%8C%D9%86%D9%87-%DA%AF%D9%88%D8%A7%D9%87%DB%8C%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D9%87-3-300x255.jpg

لطفا توجه داشته باشید امکان دارد در سالهای آتی این نرخ تغییر پیدا کند لطفا برای اطلاع از نرخ دقیق تر از یکی از آموزشگاه های رانندگی شهر خودتان اطلاع کسب نمائید.
بر اساس نرخ جدید خدمات آموزشگاه‌ های راهنمایی و رانندگی، شهریه ۱۶ ساعت آموزش‌ تئوری ۷۰ هزار و ۸۰ تومان و شهریه ۲۴ ساعت آموزش‌ عملی ۴۳۲ هزار تومان می‌شود که جمعا هنرجو باید ۵۰۲ هزار و ۸۰ تومان بابت گذراندن این دوره بپردازد.
نرخ هر آزمون مجدد تئوری مقدماتی بابت هر هنرجوی مردودی (کلیه گواهینامه ها) : ۲۷۶۰ تومان
نرخ هر آزمون مجدد تئوری نهایی بابت هر هنرجوی مردودی (کلیه گواهینامه ها) : ۲۸۷۵ تومان
نرخ هر آزمون عملی مجدد نهایی بابت گواهینامه های پایه دوم و سوم : ۹۲۰۰ تومان
مدارک لازم جهت ثبت نام کلاسهای آموزش رانندگی :
۱- حداقل سن ۱۸ سال تمام
۲- اصل شناسنامه عکس دار به همراه یکبرگ تصویر صفحه اول و در صورت داشتن توضیحات یکبرگ تصویر صفحه توضیحات.
۳- اصل کارت ملی یا تائیدیه صادره از ادارات ثبت احوال مربوط به شماره ملی متقاضی به همراه یکبرگ تصویر آن.
۴- ارائه مدارک دال بر روشن بودن وضعیت نظام وظیفه برای متقاضیان ذکور ایرانی ( شامل یکی از موارد : برگه آماده به خدمت معتبر فاقد مهر غیبت- کارت پایان خدمت- کارت معافیت از خدمت- گواهی اشتغال به تحصیل- گواهی اشتغال به خدمت )
توضیح : چنانچه هنرآموز متقاضی ثبت نام در محل اقامت خود باشد می بایست گواهی اشتغال بخدمت و یا گواهی تحصیلی به تائید راهور محل تحصیل و یا خدمت وظیفه رسیده باشد.
۵- اصل معرفی نامه صادره از اداره کل تشریفات وزارت امور خارجه در مورد دیپلمات ها و اصل معرفی نامه صادره از اداره کل اتباع خارجه ناجا یا معاونت اطلاعات فا استان در خصوص سایر اتباع خارجی

مطالب مرتبط : نمونه سوالات آیین نامه رانندگی پایه سوم

به سوالات آیین نامه تست درایو چند ستاره می دهید؟

[امتیاز از مجموع: 184 Average: 3]

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟




ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر