به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، در این گزارش با آئین نامه راهنمایی و رانندگی آشنا شده و میتوانید آموختههای خود را بازیابی کنید.
تاریخچه مقررات
اولین قانون در زمینه استفاده از وسایل نقلیه درتهران، سال ۱۲۸۵ هجری قمری تدوین شد که در آن به قوانین درشکهها و دوچرخهها اشاره شده بود.
- بیشتر بخوانید:
- حداکثر سرعت در محورهای مختلف چقدر است؟
پس از آن، اولین آئین نامه کامل قاونین راهنمایی و رانندگی سال ۱۳۱۸ به تصویب رسید. این آئین نامه در ۱۳ فصل و ۱۰۲ ماده تهیه شد و از آن به عنوان مادر قوانین راهنمایی و رانندگی یاد میشود.
پس از سال ها، این آئین نامه با توجه به تغییرات ایجاد شده در تمام ابعاد سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، مورد بازنگری قرار گرفت و در هشتم تیرماه ۱۳۸۴، آئین نامه جدید در ۲۲۳ ماده و ۲ پیوست در ۱۰ فصل به تصویب رسید.
در ادامه بخش هشتم از مواد فصل نهم آئین نامه راهنمایی و رانندگی را میخوانید:
فصل نهم - مقررات رانندگی
بخش هشتم - مقررات اختصاصی موتورسیکلت و دوچرخه
ماده ۱۶۴- رانندگان و سرنشینان هر نوع موتورسیکلت و دوچرخه موتوردار باید به کلا هایمنی مجهزباشند و در طول حرکت از آن استفاده نمایند.
ماده ۱۶۵- رانندگان موتورسیکلت نباید در یک خط عبور به موازات و در کنار خودروهاحرکت کنند.
ماده ۱۶۶- رانندگان موتورسیکلت باید هنگام رانندگی تنها روی زین موتورسیکلتبنشینند و حقندارند شخص دیگری را بر ترک سوار کنند، مگر آنکه در ترک نیز یک زینکامل برابر استاندارد ساختموتورسیکلت نصب شده یا موتورسیکلت دارای یدک پهلو
(سایدکار) باشد.
ماده ۱۶۷- عبور موتورسیکلت و موتور گازی و دوچرخه سوار از پیاده رو و وسط دستجات.بازار ونقاط شلوغ ممنوع است.
ماده ۱۶۸- موتورسیکلت سواران و دوچرخه سواران حق ندارند هنگام رانندگی بارنامتعارف و اشیایدیگری حمل کنند یا حرکت نمایشی یا اعمالی انجام دهند که نیازمندبرداشتن دستهای آنان از روی فرمانباشد.
ماده ۱۶۹- راندن موتورسیکلت، موتور گازی و دوچرخه هنگام لغزنده بودن راهها ممنوعاست.
ماده ۱۷۰- رانندگی با دوچرخه فاقد زین ممنوع است.
ماده ۱۷۱- دو ترکه سوار کردن اشخاص روی دوچرخه ممنوع است، مگر آنکه زین اضافیاستانداردبرای این کار داشته باشد.
ماده ۱۷۲- دوچرخه سواران مکلفند:
الف - هنگام حرکت به طور کامل از طرف راست راه عبور نمایند و برای گذشتن از وسایلنقلیهای که درکنار راه توقف کرده اند منتهای احتیاط را به عمل آورند.
ب - در صورت زیاد بودن تعداد دوچرخه سواران، باید در یک ردیف حرکت کنند، مگر آنکهمعبرویژهای برای آنها اختصاص داده شده باشد. در این صورت حق ندارند بیرون معبر ویژه عبور و مرور نمایند.
انتهای پیام/