زمان مطالعه: 3 دقیقه
هیچ چیز به اندازه خاموش شدن موتور خودرو در حال رانندگی و یا ترافیک نمیتواند ضربان قلب یک راننده را بالا ببرد. چرا چنین چیزی اتفاق میافتد؟ و اگر با خاموش شدن موتور خودرو در حالات مختلفی مواجه شوید، چه کاری باید انجام دهید؟ در ادامه مطلب با وبلاگ استادکار همراه باشید تا با دلایل خاموش شدن موتور خودرو در شرایط مختلف آشنا شوید.
دلایل خاموش شدن موتور خودرو
مانند هر ساختار مکانیکی دیگر، یک اتومبیل نیز به دلیل مشکلاتی که در یک یا چند مؤلفه وجود دارد، ممکن است دچار اختلال شود. یکی از این مشکلات همان خاموش شدن موتور خودرو است. همانطور که میدانید، دلایل خاموش شدن موتور خودرو بسیار متفاوت هستند و که اصلیترین آنها به شرح زیر است:
موتور خودرو می تواند در شرایط و حالات مختلفی از حرکت باز ایستد که از جمله مهم ترین دلایل آن می توانیم به اتمام سوخت، اختلال در دینام خودرو، اختلال در سوئیچ اشتعال و سنسورهای خراب اشاره نماییم.
اتمام سوخت: به پایان رسیدن سوخت یکی از دلایل خاموش شدن موتور خودرو در حال حرکت است. اگر این اتفاق به طور مداوم برای شما رخ میدهد، بهتر است به تعمیرگاه مراجعه کنید و سوخت سنج خودروتان را مورد بررسی قرار دهید.
اختلال در آلترناتور و دینام خودرو: هنگامی که مشکلی در ارتباط با این دو قعطه مهم در خودرو وجود داشته باشد، برق رسانی به درستی صورت نمیگیرد و سبب خاموش شدن موتور خودرو میشود.
اختلال در سوئیچ اشتعال: هنگامی که سوئیج اشتعال ضعیف میشود، انرژی و قدرت کافی برای جرقه زنی در موتور خودرو را ندارد این کاهش قدرت باعث می شود موتور خودرو هنگام رانندگی خاموش شود.
سنسورهای خراب: اتومبیلهای مدرن دارای رایانه هستند و سنسورهای خراب و معیوب آن میتوانند اطلاعات نادرست را منتقل کنند.
بیشتر بدانید راهنمای سرویس سیستم گازسوز خودرو
موتور خودرو می تواند در حالت درجا از حرکت بازایستد. اشکال در فیلتر سوخت، اختلال در خطوط انتقال قدرت و پمپ سوخت معیوب می تواند از جمله علل مهم خاموش شدن موتور خودرو در حالت درجا باشد.
علت خاموش شدن موتور خودرو در حالت درجا
خطا در خطوط انتقال قدرت
این مشکل خاص و منحصرا برای وسایل نقلیه با سیستم انتقال خودکار است که از جمله دلایل خاموش شدن موتور خودرو محسوب میشود. در خودروهایی با گیربکس معمولی، انتقال قدرت توسط کلاچ و دنده صورت میگیرد. گیربکس اتوماتیک در عوض برای انجام این کار به مبدل گشتاور مجهز است. اگر مبدل گشتاور تضعیف شده، شکسته و ترک خورده باشد و یا اینکه سطح سیال انتقال کم شده باشد، موتور در حالت درجا خاموش میشود.
فیلتر سوخت گرفته از دلایل خاموش شدن موتور خودرو
از دلایل خاموش شدن موتور خودرو در حالت درجا، میتواند وجود یک فیلتر سوخت گرفته و مسدود شده باشد. اگر موتور در سربالاییها و سرپایینیها خاموش شده و مجدد روشن میگردد، احتمال وجود این مشکل شدت میگیرد. شما میتوانید با هزینه اندک، این فیلتر را تعویض نمایید و مشکل را برطرف سازید.
اختلال در پمپ سوخت و انژکتور سوخت
پمپ سوخت شکسته نمیتواند به درستی سوخت را از مخزن روغن به موتور منتقل کند و باعث میشود فشار سوخت کاهش یابد. جریان ناسازگار روغن به موتور هیچ مشکلی را در سرعتهای بالا ایجاد نمیکند، اما این میتواند تبدیل به مشکلی بزرگ در حالت کار کردن موتور در حالت درجا و یا سرعت کم باشد. از طرف دیگر، انژکتورهای سوخت کثیف، پاشش سوخت را به طور نامنظم انجام میدهند و یا اینکه هیچ پاششی را صورت نمیدهند، لذا موتور در حالت بیکار خاموش خواهد شد.
سنسور جریان هوایی معیوب
این سنسور، جریان هوایی که وارد موتور میشود را از نظر کیفیت و کمیت تعیین میکند. براساس این اطلاعات، واحد کنترل موتور (ECU) نسبت به میزان ارسال روغن به موتور دستورات لازم را صادر میکند. سنسور جریان هوا در صورت داشتن نقص یا کثیف بودن، اطلاعات نادرستی را به کامپیوتر خودرو منتقل میکند که این خود علت خاموش شدن موتور خودرو در حالت درجا میشود.
مشکلات مربوط به سیم کشی
اگر سیمهای موجود در سیستم سیم کشی خودرو فرسوده یا شل شده باشند، خودرو به دلیل اتصال ناپایدار به مدار احتراق، ولتاژ از دست میدهد. در نتیجه در حالت سرعت پایین و یا بیکار، موتور خاموش خواهد شد.
چنانچه به هنگام ترمز گرفتن خودرو، با موتور خودرو خاموش شده مواجه شده باشید، می توانید مشکل را در سیستم انتقال قدرت، انژکتورهای معیوب و سنسورهای خراب جست و جو نمایید.
علت خاموش شدن ماشین هنگام ترمز
اشکال در سیستم انتقال قدرت
در اتومبیلی که دارای گیربکس اتوماتیک است، مبدل گشتاور جای آن را به کلاچ دستی میدهد و وظیفه انتقال نیرو را بر عهده دارد. در صورت خراب بودن مبدل گشتاور، یا اگر میزان انتقال سیال در گیربکس کم باشد، مبدل کار خود را انجام نمیدهد و اتومبیل قادر به حفظ قدرت در سرعتهای پایین نخواهد بود. نقص در این سیستم یکی از دلایل خاموش شدن موتور خودرو هنگام ترمز را پدید میآورد.
فشار کم سوخت، انژکتورهای سوخت کثیف یا معیوب یا پمپ سوخت شکسته
پمپ سوخت وظیفه انتقال سوخت از مخزن به موتور را بر عهده دارد. سوء عملکرد پمپ سوخت میتواند منجر به کم شدن فشار سوخت شود، به این معنی که جریان ناسازگار سوخت به موتور پدیدی میآید که این از دلایل خاموش شدن موتور خودرو است. در سرعتهای بالا این اندازه مهم نیست، اما با سرعت کم مکث موقت در جریان سوخت برای خاموش شدن موتور کافی است. انژکتورهای سوخت وظیفه پاشش مقدار اندازه گیری شده از سوخت را دارند که در زمان مناسب توسط شمعهای جرقه ای مشتعل میشوند.
سنسور اکسیژن بد یا سنسور جرم
سنسورهای اکسیژن و سنسور جریان جرمی میزان اکسیژن ورودی به سوخت را تعیین میکنند و به وسیله نقلیه کمک مینمایند تا نسبت هوا به سوخت را تنظیم کند. اگر اکسیژن بیش از حد کم یا زیاد باشد، وسیله نقلیه شما از قدرت بهینه برخوردار نخواهد بود. درست مانند فشار سوخت پایین، اتومبیل با سرعت کم به کار خود ادامه میدهد، اما در زمان توقف کامل، این اختلال سبب خاموش شدن موتور اتومبیل میشود.
دریچه EGR مسدود یا محدود
اگر دریچه EGR خودرو شما دارای گرفتگی بوده، کثیف یا معیوب شده باشد، بسته به میزان گرفتگی آن، میتواند باعث خاموش شدن موتور خودرو و یا اختلال در عملکرد آن شود.
سخن پایانی
همانطور که گفته شد، دلایل خاموش شدن موتور خودرو میتواند شامل موارد مختلفی شود. کافیست شما علل متفاوتی که در حالات گوناگون مطرح نمودهایم را به یاد بسپارید و در صورت بروز مشکل، در سریعترین زمان ممکن به تعمیرگاه برای رفع و حل این مشکل مراجعه نمایید.
منابع: yourmechanic.com | carfromjapan.com